Top 20 Bank Jobs MCQ Question and Answer

Dear visitor Here we share top 20 bank jobs mcq question and answer or your bank job examination.We hope you will get an idea and also get most common various bank jobs mcq question and answer from this site. So enjoy these question and stay with us for more question and answer.

1: The tutor of Alexander the great was
1. Darius
2. Cyrus
3. Socrates
4. Aristotle
Ans: 4.

2 Thirty men take 20 days to complete a job working 9 hours a day. How many hour a day should 40 men work to complete the job?
1. 8 hrs
2. 71/2 hrs
3. 7 hrs
4. 9 hrs

Ans: 2.

3: Goitre caused by the deficiency of ………
1. Vitamin D
2. Iron
3. VItamin A
4. Iodine

Ans: 4.

4: Who invented Napier’s Bones
1. John Napier
2. William Oughtred
3. Charles Babbage
4. Napier Bone

Ans: 1.

5: The mass number of a nucleus is
1. Always less than its atomic number
2. Always more than its atomic number
3. Sometimes more than and sometimes equal to its atomic number
4. None of the above

Ans: 3.

6: A and B can do a piece of work in 45 days and 40 days respectively. They began to do the work together but A leaves after some days and then B completed the remaining work n 23 days. The number of days after which A left the work was
1. 9
2. 11
3. 12
4. 15
5. 16

Ans: 1.

7: Sam and Mala have a conversation. Sam says I am certainly not over 40 Mala Says I am 38 and you are at least 5 years older than me • Now Sam says you are at least 39 all the statements by the two are false. How old are they really?
1. Mala = 38 yrs, Sam =31 yrs.
2. Mala = 38 yrs, Sam = 41 yrs
3. Mala = 31 yrs, Sam = 41 yrs.
4. Mala = 45yrs, Sam = 41 yrs

Ans: 2.

8: What is the code name for Windows Vista?
1. Longhorn
2. Longhund
3. Stackspray
4. Pearl

Ans: 1.

9: On sports day, if 30 children were made to stand in a column, 16 columns could be formed. If 24 children were made to stand in a column, how many columns could be formed?
1. 20
2. 30
3. 40
4. 50

Ans: 1.

10: The probability that a man will be alive for 25 years is 3/5 and the probability that his wife will be alive for 25 years is 2/3. Find the probability that only the man will be alive for 25 years.
1. 2/5
2. 1/5
3. 3/5
4. 4/5

Ans: 2.

11: In a single throw of a dice, what is the probability of getting a number greater than 4?
1. 1/2
2. 2/3
3. 1/4
4. 1/3

Ans: 4.

12: If every alternative letter starting from B of the English alphabet is written in small letter, rest all are written in capital letters, how the month “September” be written. (1) SeptEMbEr (2) SEpTeMBEr (3) SeptembeR (4) SepteMber (5) None of the above
1. (1)
2. (2)
3. (3)
4. (5)
5. (4)

Ans: 4.

13: After allowing a discount of 11.11% ,a trader still makes a gain of 14.28 % .at how many precent above the cost price does he mark his goods?
1. 28.56%
2. 35%
3. 22.22%
4. None of these

Ans: 1.

14: Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 mins and Pipe C can empty the same in 40 mins.If all of them work together, find the time taken to fill the tank
1. 17 1/7 mins
2. 20 mins
3. none
4. 50 mins

Ans: 1.

15: There are 3 triplet brothers. They look identical. The oldest is John, he always tells the truth. The second is Jack, he always tells a lie. The third is Joe, he either tells the truth or a lie. Jimmie Dean went to visit them one day. He was wondering who was who. So he asked each person a question. He asked the one who was sitting on the left: “Who is the guy sitting in the middle?”. The answer was “He is John.” He asked the one who was sitting in the middle: “What is your name?”. The answer was “I am Joe.” He asked the one who was sitting on the right: “What is the guy sitting in the middle?”. The answer was “He is Jack.” Jimmie Dean got really confused. Basically, he asked 3 same questions, but he got 3 different answers. which is not true?
1. left most is joe
2. middle is jack
3. right is john
4. middle is john

Ans: 4.

16: A / B = C; C > D then
1. A is always greater than D
2. C is always greater than D
3. B is always less than D
4. none

Ans: 1.

17: Consider the following statements: 1. The Administrative Reforms Commission (ARC) had recommended that the Department of Personnel of a State should be put under the charge of the Chief Secretary of the State. 2. Chief Secretary of a State is not involved in any manner in the promotion of State Civil officers to the All-India Services. Which of the statements given above is/are correct?
1. Only 1
2. Only 2
3. Both 1 and 2
4. Neither 1 nor 2

Ans: 1.

18: The population of a town was 1,60,000 three years ago. If it increased by 3%, 2.5% and 5% respectively in the last three years, then the present population of the town is :
1. 1,77,000
2. 1,77,366
3. 1,77,461
4. 1,77,596

Ans: 2.

19: What is the population of India ?
1. 98 crores
2. More than 2 billion
3. More than 1 billion
4. Less than 96 crores
5. 96 crores

Ans: 3.

20: Some green are blue. No blue are white.
1. Some green are white
2. No white are green
3. No green are white
4. None of the above

Ans: 1.

Your are coming here:

Bank Job MCQ Questions and Answers,Janata Bank Assistant Executive Officer Question Solution,Dutch Bangla Bank Job Questions with Detailed Answer,bank jobs question and answer,

Bank Recruitment Questions,Important Math for Bank Recruitment Exam,Computer knowledge for Bank Job

 

Add a Comment

Your email address will not be published.